Warning: fopen(/home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-content/plugins/jetpack/jetpack.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4918

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4921

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4924
De onderbouw - Kynologenclub Flevoland

De onderbouw

Puppy-instroom. Om te voorkomen dat mensen met pups moeten wachten (soms een paar maanden) tot de volgende cursuscyclus start is de Puppy-instroom in het leven geroepen. Halverwege de cursuscyclus kunnen deze puppen instromen. De cursus duurt 6 weken en de basisoefeningen worden hier zeker in behandeld. Daarnaast komen ook andere facetten aan de orde zoals verzorging, voeding en omgaan met onbekende voorwerpen. Gezien het aantal lessen, is het pakket niet zo uitgebreid als van de Puppen- en/of Jonge Hondencursus. Afhankelijk van de ontwikkeling van uw hond en van zijn leeftijd krijgt u een advies om door te gaan naar de Puppen-cursus gevorderd of de Jonge Hondencursus. In de zomervakantie wordt de Zomerpuppen gegeven welke identiek is aan Puppy-instroom.

Puppen beginners en -gevorderd. Honden in de leeftijd van 2-5 maanden kunnen hiervoor worden ingeschreven. In deze cursus wordt veel aandacht besteed aan socialisatie. Vooral als kersverse hondeneigenaar zult u veel leren over het omgaan met uw pup. Naast de normale basisbeginselen zoals het “komen” bij de baas, af, zit en wandelen zonder trekken zal in deze cursus ook de puberteit de nodige aandacht krijgen. Afhankelijk van de ontwikkeling van uw hond en van zijn leeftijd krijgt u een advies om door te gaan naar de jonge hondencursus of GGA-beginners.

Jonge Hondencursus. Dit is een cursus voor honden van 6-9 maanden. Gehoorzaamheidsoefeningen zijn leuk maar niet altijd erg spannend voor de hond. Jonge honden willen graag alles zien en meemaken. Uw jonge hond begint te puberen en daar horen puberstreken bij. Soms leiden de balorige acties van de hond de eigenaar tot waanzin maar soms kan de eigenaar ook niets anders doen dan erom lachen. Beide reacties heeft de hond echt wel in de gaten. Soms lijkt het wel of de jonge hond alles vergeten is wat hem tot nu toe geleerd is. Dit is echter niet zo. Tijdens de Jonge Honden cursus leert u om gaan met het puberale gedrag van uw hond. Alle bekende oefeningen worden uitgebouwd en nieuwe oefeningen worden aangeleerd. Door veel impuls controle oefeningen te doen leert de hond zichzelf te beheersen. Door veel contact oefeningen te doen werkt u aan de onderlinge band waardoor de hond uw commando’s graag opvolgt.

Na deze cursus kunt u naar de bovenbouw. In een enkel geval komt het voor dat een instructeur vindt dat u of uw hond er nog niet aan toe is en wordt u de basis 2 aanbevolen.

Basiscursus 1 en 2. Aan de Basis 1 nemen honden deel die op de leeftijd van 9 maanden of ouder worden aangemeld en die samen met hun (huidige) baas nog niet eerder een cursus hebben gevolgd. Qua inhoud lijkt hij veel op de Jonge Hondencursus. De focus ligt echter niet op de pubertijd maar op het aanleren van “nieuw” gewenst gedrag. Na deze cursus gaat u in principe naar de Basis 2 waarin de aangeleerde oefeningen uitgebreid worden. Na de Basis 2 kunt u naar de bovenbouw. In een enkel geval kan er een advies gegeven worden om de Basis 2 over te slaan en gelijk naar de bovenbouw te gaan maar soms komt het ook voor dat de instructeur vindt dat u of uw hond er nog niet klaar voor is en wordt u geadviseerd de Basis 2 nogmaals te doen. Is uw hond 18 maanden dan kan de hond ook doorstromen naar Behendigheid of Flyball.

Copyright © 2018 Kynologenclub Flevoland. Alle rechten voorbehouden.