Warning: fopen(/home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-content/plugins/jetpack/jetpack.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4918

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4921

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4924
Wat te doen met loopse honden? - Kynologenclub Flevoland

Wat te doen met loopse honden?

De loopsheid van een hond duurt ongeveer drie weken. Vaak is het zo, dat wanneer er een teef loops is, er meer volgen. Reuen reageren daar op. Ze zijn voor de bazen moeilijk bij de les te houden en bovendien is de kans aanwezig dat de reuen gaan knokken “om de eerste plaats”. In de natuur is het n.l. zo dat de hoogste in rang de dekking mag doen. Zijn er bijv. in een groep vier teven die een week na elkaar loops worden en zouden ze toch naar de trainingen komen, dan zitten de eigenaren van de reuen zeven lessen lang met een moeilijk te hanteren hond. Mede op grond daarvan is het volgende bepaald:

  • Loopse honden worden alleen toegelaten op het veld na overleg met je trainer. Dit is voornamelijk afhankelijk van de samenstelling van de groep waar in je les hebt.
  • Kom als je hond loops is en de lessen niet mag volgen zelf wel naar de les, zonder hond. Je kan dan de oefeningen volgen en deze thuis zelf met je hond oefenen.
  • Loopse teven kunnen wel meedoen aan de afronding. Aan het eind van iedere afronding, als alle groepen geweest zijn, wordt een groep samengesteld van loopse honden. Zij kunnen dan afronding doen op het niveau waar zij voor getraind hebben.
  • Bij de behendigheid zijn loopse teven toegestaan m.u.v. de week waarin ze dekrijp en gewillig zijn. Overleg altijd met de trainer, deze zal ook aangeven welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen om toch te kunnen trainen met je loopse teef.

Copyright © 2018 Kynologenclub Flevoland. Alle rechten voorbehouden.