Lid geworden, wetenswaardigheden

Hartelijk welkom bij Kynologenclub Flevoland

U bent lid geworden van onze vereniging. Wij heten u van harte welkom en wensen u met uw hond(en) veel plezier bij de trainingen en bij de KC Flevoland. Wat het kan betekenen om lid te zijn van deze kynologenclub en welke cursussen u met uw hond kunt volgen wordt toegelicht op diverse pagina´s. Tevens zijn er de huisregels ten aanzien van cursussen en trainingen met uw hond en van aspecten op en om het trainingsveld. Iets wat elke cursist moet weten!

Enkele wetenswaardigheden ten aanzien van de kynologie

KC Flevoland of KCF is een erkende vereniging die, zoals alle erkende kynologische verenigingen, onder auspiciën staat van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Dit is het overkoepelende orgaan in Nederland dat onder meer ook de stambomen afgeeft voor rashonden.

De Raad van Beheer is op zijn beurt aangesloten bij de Federation Cynologique International (F.C.I.), het overkoepelende orgaan op internationaal kynologisch gebied. De kynologie is dus niet alleen een lokaal/nationaal gebeuren, maar ook internationaal.

Copyright © 2018 Kynologenclub Flevoland. Alle rechten voorbehouden.