Warning: fopen(/home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-content/plugins/jetpack/jetpack.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4918

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4921

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/kcflevoland/domains/kcflevoland.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 4924
Cursustijden en -dagen - Kynologenclub Flevoland

Cursustijden en -dagen

De lessen gaan in beginsel ALTIJD door. Weer of geen weer, feestdag of geen feestdag. Als de lessen onverhoopt niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld omdat het veld afgekeurd is, dan wordt u daarvan door uw instructeur op de hoogte gebracht. Helaas is het niet altijd mogelijk uitgevallen lessen in te halen. In de winterperiode kan dit vooral bij de Behendigheid en Flyball wel eens het geval zijn.

Er zijn 4 cursusperiodes per jaar (e.e.a. afhankelijk van de schoolvakanties):

1. januari t/m maart;
  2. april t/m juni;
  3. juli t/m augustus (zomercursus);
  4. september t/m november

De lesdagen zijn op maandag- en dinsdagavond vanaf 19.30 uur en op zaterdagochtend vanaf 09.00 uur. Een cursus bestaat uit 11 lessen van ongeveer 1 uur in een periode van 12 weken.  Periode 3, de zomercursus, vindt alleen plaats op de dinsdagavonden. Bij voldoende aanmeldingen wordt er in de maanden juli/augustus zomerpuppen gegeven. In het najaar is er de mogelijkheid voor de puppen-instroom. Dit zijn 6 lessen. De kosten en lengte zijn gelijk aan de zomercursus. Niet op alle dagen worden dezelfde cursussen gegeven. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid trainers en aantal aanmeldingen. Flyball is wel altijd op dinsdagavond en Behendigheid is altijd op de zaterdagochtend.

Om een cursus te kunnen volgen dien je lid te zijn van de KCF. Zodra je je opgeeft voor een cursus wordt (de eerste keer) lidmaatschap en inschrijfgeld berekend. Zie voor meer uitleg onder “Lidmaatschap”.

Wanneer je verhinderd bent, dien je dit tijdig door te geven aan je instructeur. Een cursist die driemaal achtereen zonder afmelding afwezig is, wordt van de deelnemerslijst afgevoerd.

Copyright © 2018 Kynologenclub Flevoland. Alle rechten voorbehouden.